HAAVISTON SIITOSKANALA

Kahalantie 131 A, 27420 Panelia, Eura | puh. 050 516 5381 | 040 506 3776

 

 

 

 

Heisdorf & Nelson Farms eli nykyinen H&N International juontaa juurensa vuoteen 1945, jolloin Arthur Heisdorf perusti oman siipikarjan jalostusyrityksen. Yritys edusti tuolloin jalostetta nimeltä Kimber Leghorn. Tuottamalla uutta jalostusaineistoa muualta Amerikasta, Euroopasta ja Japanista ja risteyttämällä näitä kanoja Kimber Leghornin kanssa, hän löysi yhdistelmän joka sopi (eng. nicked=yhdistyi  hyvin) Kimber Blood-linjan kanssa. Näin syntyi Nick Chick Leghorn.

Vuonna 1947 Heisdorfin yhtiökumppaniksi tulivat veljekset Bert ja Cliff Nelson. Syntyi H&N. Vuoden 1955 aikana Heisdorf osti Nelsonien osuuden ja päätti muuttaa jalostuksen painopistettä puhtaiden linjojen jalostuksesta vastavuoroiseen, toistuvaan valintaan. Mallissa puhtaita linjoja valittiin jälkeläisten tuotantotulosten perusteella, ja se poikkesi selvästi silloin eläinjalostuksessa vallitsevasta ajatusmallista.

Siitä lähtien kaikki H&N jalostusohjelmassa mukana olleet linjat on valittu tällä periaatteella. Tavoitteena on jalostaa kanoja, jotka tuottavat enemmän korkealaatuisia munia, joilla on hyvä rehunkäyttökyky ja jotka sopivat monenlaisiin olosuhteisiin. Tarkentunut geenitekniikka antaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja H&N Internationalin ainutlaatuiset geenipankit antavat toivoa valoisasta tulevaisuudesta. 

H&N International

HN Logo COLOR.jpg